RpKTeam

Welcome to RpKTeam clanu ii inparztit in 2 parzti firma si clanu de cs
 
AcasaCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Capitolul 17.2: Folosirea aurului si a Contului Plus

In jos 
AutorMesaj
&ltRpK&gtGaby
Admin


Mesaje : 147
Data de înscriere : 28/03/2009

MesajSubiect: Capitolul 17.2: Folosirea aurului si a Contului Plus   Sam Iun 13, 2009 1:13 pm

Dupa cum am explicat si in Capitolul 16.1: Aur. Contul Plus, jucatorii bot beneficia de anumite optiuni suplimentare, cumparand aur.
In primul rand, poti folosi aurul pentru a-ti mari productia de resurse cu 25%. In functie de necesitati, poti mari productia unei singure resurse (lemn, lut, fier sau grau) sau a tuturor. Acest lucru este folositor mai ales la inceputul jocului, cand productia e mica si nu reusesti sa iti faci cladiri noi, dar si spre finalul jocului, cand multi isi activeaza bonusul pentru hrana (pentru a putea sustine armata mare pe care o au).
Bonusul acesta este valabil pentru sapte zile, pe serverele normale, respectiv pentru trei zile, pe serverele cu viteza marita (speed).

Daca joci ofensiv si doresti ca armata ta sa aiba putere mai mare de atac, poti activa bonusul ofensiv. In cazul in care esti atacat, poti activa bonusul defensiv. Aceste bonusuri maresc cu 10% puterea trupelor tale (deci nu are sens sa il activezi daca nu ai trupe). La fel ca bonusurile pentru resurse, acesta e valabil pentru sapte, respectiv pentru trei zile.

Un alt avantaj este posibilitatea de a realiza instantaneu cladiri sau cercetari, apasand pe optiunea “Realizeaza constructia si cercetarea din sat imediat”. Acest lucru este folositor mai ales la nivel avansat, cand timpii de constructie si cei de cercetare sunt foarte mari (depasesc o zi, la un anumit nivel).
Daca activezi aceasta optiune, vor fi realizate instantaneu toate procesele aflate in curs de derulare, nu doar cate unul, pe rand. Astfel, cele mai multe lucruri le poate realiza instantaneu un roman (pentru ca romanii pot construi din start cate doua cladiri deodata):
- doua cladiri puse la construit
- o a treia cladire, pusa la construit cu ajutorul Contului Plus (“coada de asteptare”)
- cercetare la Academie
- demolarea unei cladiri, la Primarie (minimum nivel 10)

Observatie: palatul/vila nu pot fi contruite instantaneu, acelasi lucru fiind valabil si pentru cladirile din satele cu Minunea lumii.

De asemenea, folosind aur, vei putea face schimb la targ cu NPC (non-person character). Adica nu faci schimb cu un alt jucator, ci iti poti redistribui resursele pe care le ai.

Dupa cum observi, in ultima coloana din dreapta apare suma resurselor (in exemplul dat, 6300). Tu poti imparti aceasta suma cum doresti, in functie de resursele de care ai nevoie. Dupa ce ai impartit resursele cum doresti tu, iti apare sub tabel: “Schimba resursele (pasul 2 din 2)”. Apasa acolo si resursele vor fi redistribuite.

Daca doresti doar sa egalezi numarul resurselor (fiindca iti da pe dinafara lemnul, de exemplu), lasa campurile respective goale. Apasa pe “Distribuie resursele (pasul 1 din 2)” si apoi inca o data, pe “Schimba resursele (pasul 2 din 2)”.

Schimburile cu NPC se practica, de exemplu, atunci cand vrei sa iti faci armata.
Sa zicem ca ai 5000 lemn, 3000 lut, 1000 fier si 1000 grau. In total, 10.000 de resurse. Doresti sa faci maciucari, care costa 95 lemn, 75 lut, 40 fier si 40 grau. Asa cum ai impartite acum resursele, poti antrena cel mult 25 de maciucari (mai mult nu iti permit fierul si graul: 1000 fier impartit la 40, cat costa maciucarul, reprezinta 25 de maciucari).
Daca faci schimb cu NPC, vei putea distribui resursele in felul urmator: imparti cele 10.000 de resurse la suma necesara antrenarii maciucarului (250) si constati ca poti antrena 40 de maciucari. In campurile de la targ, treci 3800 lemn (40x95), 3000 fier (40x75) si cate 1600 la fier si grau (40x40).
De asemenea, schimburile cu NPC sunt practicate atunci cand jucatorul are o armata mare si e productia pe minus. Daca nu are de unde procura hrana, isi va schimba celalalte resurse in grau (trecand 0 in primele 3 casute).
Important: verifica daca suma pe care doresti sa o treci in casuta respectiva nu depaseste cantitatea pe care o poti tine in hambar/granar (in acest caz, trebuie sa maresti hambarul/granarul).


Contul Plus

Cu ajutorul aurului, poti activa Contul Plus (pentru o perioada de 7 zile pe serverele normale, respectiv trei zile pe serverele speed).
Activarea Contului Plus iti ofera o multime de avantaje, pe care le vom descrie mai jos.

1. “Coada de asteptare”
In primul rand, activand Contul Plus, vei putea pune doua cladiri la construit (trei, in cazul romanilor). Acest lucru reprezinta un avantaj mai ales atunci cand nu poti intra pentru cateva ore pe cont. Chiar si in lipsa ta, contul se dezvolta.

2. Calcularea orei
De foarte multe ori se intampla sa nu ai destule resurse pentru a construi o cladire. Atunci trebuie sa socotesti cate ore mai dureaza pana ai destul fier, de exemplu. De ce sa iti mai bati capul, cand poti folosi Contul Plus, care iti arata exact la ce ora ai destule resurse? Ora apare trecuta sub costurile necesare construirii cladirii.
De asemenea, daca ai Contul Plus activat, la Casa de cultura va fi mentionata data si ora la care vei avea destule puncte de cultura pentru a fonda/cuceri un sat nou.

3. Harta marita
In mod normal, apasand pe harta, ti se va deschide “harta mica”, cea de 7x7 patratele:

apasand pe simbolul din stanga hartii (atunci cand ai Contul Plus activat), vei vedea harta marita, de 13x13 patratele.

4. Arhivare
In mod normal, mesajele si rapoartele sunt sterse automat dupa o anumita perioada de timp. Cand ai Contul Plus activat, ai posibilitatea de a arhiva mesajele si rapoartele si de a le pastra, astfel, pana la finalul jocului. Pentru a face acest lucru, trebuie sa bifezi mesajele pe care vrei sa le arhivezi si sa apesi pe butonul “arhiva”, de sub lista cu mesaje. Cand vei dori sa citesti mesajele, mergi la rubrica “Arhiva” de deasupra tabelului (scris verde).

De asemenea, folosind Contul Plus, vei putea bifa mai multe mesaje deodata (bifand numai casuta de sub tabel). Acest lucru e foarte util atunci cand ai “tone” de mesaje (fiindca esti seful aliantei si trimiti mesaje catre toata alianta, de exemplu).

5. Sortarea rapoartelor si a mesajelor
Apasand pe “Trimise”, poti inversa ordinea in care apar mesajele, dupa data la care au fost ele scrise.

6. Notite
Tot la “Mesaje” vei gasi optiunea “Note”. Apasand pe nacel buton, se va deschide o pagina cu un bloc notes, unde poti nota diverse informatii de care ai nevoie. Nu uita sa apesi pe “Salveaza”!
Aceasta optiune te ajuta foarte mult, pentru ca nu mai risti sa pierzi (sau sa uiti acasa/la serviciu/la internet-cafe) biletelele pe care ai notat coordonatele unui anumit sat sau alte informatii importante.

7. Sortarea la targ
Atunci cand doresti sa cumperi ceva de la targ, lista pe care o vezi iti arata toate ofertele, in functie de distanta la care se afla satele cu care faci schimb. Daca ai activat Contul Plus, poti sa sortezi ofertele.

Ai mult lemn si vrei sa faci schimb 1:1 cu cineva? Atunci apasa pe lemnul de la “Cauta” (jucator care cauta lemn) si pe “1:1”. Iti apare o noua lista, numai cu jucatorii care cumpara lemn si ofera aceeasi cantitate in schimb.

8. Link-uri directe
Sa zicem ca exista un jucator pe care il ataci zilnic de x ori (ti-e ferma). Nu te-ai saturat sa il cauti mereu pe harta, atunci cand vrei sa il ataci? Cu ajutorul Contului Plus, poti sa iti faci link-uri directe (care apar in partea dreapta a ecranului, sub lista cu satele tale).
Astfel, il vei putea ataca pe acel jucator apasand pe un singur link. Acelasi lucru il poti face si pentru a ajunge mai repede la targ/cazarma/forumul aliantei, etc.
Pentru a realiza link-urile directe, copiaza link-ul dorit (adresa aceea care apare sus, pe pagina, si incepe cu www sau hhtp). Apoi, mergi la “Profil (coloana din stanga paginii) – Preferinte”.

Trece link-ul intr-una dintre casetele de acolo si da-i un nume.
Ordinea in care vor fi afisate link-urile este cea in care le-ai introdus tu la “Preferinte”. Daca vrei sa apara in alta ordine, poti numerota adresele in ordinea dorita.

9. Auto-completare si filtru pentru rapoarte
Tot in acelasi loc, la “Profil – Preferinte”, poti bifa daca doresti sa fie activata functia de auto-completare cu numele satelor si filtrul pentru rapoarte.
Daca bifezi una dintre optiunile de auto-completare cu numele satului, ajunge sa scrii, de exemplu, “01.Br” cand vrei sa trimiti resurse sau un atac. Computerul va completa automat numele satului: “01. Bristena”.
Daca nu doresti sa primesti rapoartele privind comertul (dintre satele tale sau cu alte sate), poti bifa casutele de la “Filtru Rapoarte”.

10. Simulatorul de lupta extins
Jucatorii care au Contul Plus activat au un simulator de lupta (la “Adunare”) cu mai multe optiuni: in afara de numarul trupelor, ei pot scrie acolo si nivelul zidului de aparare sau al eroului, populatia jucatorilor, etc. (elemente care dau bonusuri):

11. Statistici grafice
Daca ai Contul Plus activat, poti vedea diferite statistici grafice despre contul tau. Pentru aceasta, mergi la “Statistici” (unde apar si jucatorii, aliantele, etc.) si intra la rubrica “Plus”.

12. Perspectiva contului
Atunci cand ai mai multe sate (cateva zeci, de exemplu), innebunesti pana intri pe fiecare in parte, ca sa vezi ce se intampla acolo. Contul Plus iti ofera posibilitatea de a verifica totul mult mai usor. Pentru inceput, apasa pe “Sate”, deasupra listei cu satele tale:

Apasand acolo, ti se va deschide o pagina cu perspectiva satelor:

Sa vedem ce inseamna fiecare rubrica din tabel:
- atacuri: aici vezi daca ai atacuri dinspre/spre satul respectiv (simbolurile sunt aceleasi care apar in sat, cand te ataca cineva sau esti atacat)
- cladiri: daca se construieste ceva in sat, iti apare o lopatica (2 sau 3, daca sunt mai multe cladiri)
- trupe: daca la cazarma/grajd/atelier se antreneaza trupe, iti apare acolo simbolul trupelor
- comercianti: iti arata cati comercianti din numarul maxim (nivelul targului) sunt acum in sat

Tot la “Sate”, apasa pe rubrica “Resurse” si ti se va deschide urmatoarea fereastra:
Vei vedea, in acest fel, cate resurse ai in fiecare sat si, din nou, cati comercianti sunt disponibili.
Daca apesi pe “Hambare”, apare urmatorul tabel:

Pe langa faptul ca poti vedea cate procente din hambar/granar sunt umplute (cu rosu, daca se apropie de limita), in acest tabel iti apare si numarul de ore ramase pana la umplerea hambarelor (in coloana cu un ceas deasupra). Daca productia de hrana este pe minus, apare numarul de ore ramas pana la golirea granarului (optiune foarte utila, pentru ca afli cand incep sa iti moara trupele de foame).
Mai departe, gasesti rubrica “PC” - Puncte de cultura:
Ce reprezinta fiecare coloana:
- PC/zi: numarul de puncte de cultura pe care le produce satul respectiv
- festivitati: daca ai Casa de cultura in sat, iti apare o bulina. Apasand pe bulina, vei putea da petrecere mica/mare si in aceasta coloana va aparea numarul de ore ramase pana la terminarea petrecerii
- trupe: daca ai senatori sau colonisti in sat, apare aici simbolul acestor trupe
- slot: iti arata cate sloturi mai ai libere, din numarul maxim posibil (depinde de nivelul palatului/vilei)
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://rpkteam.forumz.ro
 
Capitolul 17.2: Folosirea aurului si a Contului Plus
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
RpKTeam :: RpKTeam :: Totul despre travian-
Mergi direct la: